Har du et mål om en ugentlig kødfri dag i 2018? Så er der inspiration at hente lige her! Du får opskriften på en fyldig og smagfuld salat med bl.a. blomkålscouscous, og andre skønne grøntsager i både rå og bagt format.
Jeg er vild med bagte gulerødder, men hvis du er mere fan af en anden bagt grøntsag eller lave et bagt rodfrugtmix, kan du også sagtens gøre dette. Jeg har bevidst ikke skrevet, hvordan det skal anrettes, da jeg synes det skal være op til din frie fantasi og lyst, men jeg har blot givet nogle bud på, hvordan det kan gøres.
Hummusen er meget classic, dog kan du spice den op med lidt karry og spidskommen, hvis du er til den lidt mere stærke udgave. Jeg har tilsat ristede solsikkekerner, da jeg synes de giver en dejlig nøddesmag til hummusen.
Fyldig salat med blomkåls couscous, bagte gulerødder og hummus
Ingredienser:
¾ blomkål
8 tørrede dadler
250 g gulerødder
2 håndfuld frisk spinat
Hummus:
1 dåse drænede kikærter
4 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
1 spsk ristede solsikkekerner
½ tsk salt
1 spsk citronsaft
¾ dl vand
Dressing:
2 spsk olie
½ tsk sennep
1 tsk flydende honning
1 tsk citronsaft
Salt og peber
Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
2. Vask gulerødderne og skær i dem i skiver, ca. 1 cm tykkelse. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir og fordel olie over dem, så det er godt fordelt. Drys med salt og peber. Bag i 20 min.
3. Skyl og tør blomkålen. Skær den i mindre stykker og kom i en minihakker eller lignende. Kør til du får en rasp/cous cous lignende konsistens. Hvis du ikke har en minihakker kan den grove side af et rivejern også sagtens bruges. Kom blomkåls couscous over i en skål.
4. Bland alle ingredienserne til dressing og bland med blomkåls couscous.
5. Skær dadler i små skiver og fordel i din blomkålscouscous.
Hummus:
6. Blend alle ingredienserne til hummus og smag til med salt og citrus.
Servering:
Når du skal serverer din salat, kan du blande det hele sammen i en stor flot skål, anrette på et stort fad eller på mindre tallerken, med en stor klat hummus i midten, som vist på billedet.
Tilbehør kan du varierer som du lyster, men jeg kan klart anbefale falafel.
Flere smagfulde salater
– Quinoasalat med bagt græskar
– Perlebygsalat med syltede jordbær og mynte
– Speltsalat med linser, sød kartoffel og feta
Skriv et svar