Snacks er uundværlige, og jeg har her prøvet at lave en sundere en af slagsen, men med en sød smag fra kanelsukker. Jeg har her brugt fuldkornsspeltmel, som bidrager med gode fibre er gode til din mave, da skaldele og kim er bevaret i melet.
Topping kan du udskifte som du lyster evt. med cheddarost og græskarkerner.
Fuldkornsspeltkiks med kanel
Ingredienser:
90 g fuldkornsspeltmel
95 g hvedemel
1 dl mælk
2 spsk olivenolie
25 g sesamfrø
Lidt salt
1 sammenpisket æg
1,5 spsk sukker
1 tsk kanel
Fremgangsmåde:
1. Bland mel, mælk, olivenolie, sesamfrø og salt og ælt det til en ensartet masse.
2. Rul dejen ud på et let meldrysset bord i ca 1-2 mm tykkelse.
3. Bland sukker og kanel i en skål.
4. Kom den udrullet dej over på en bageplade. Pensel med æg og drys med kanelsukker.
5. Brug en skrap kniv til at skære i ønskede form.
6. Bag ved 180 grader i ca. 15 min.
Skriv et svar