IMG_2100
I denne uge var jeg på ferie hos de gamle på Fyn. Dejligt at være hjemme og få lidt forkælelse, men savnede dog lidt kreationerne i køkkenet. Derfor gik jeg på opdagelse i køkkenskabene og faldt over en konservesdåse med ferskner, som har stået der længe. Typisk den bliver købt men aldrig brugt. Den kunne man vel godt bruge til at lave en sommerlig fersken tærte. Vi nød den til aftenkaffen en af sommeraftenerne.
Jeg har valgt at lave en lidt ”grovere” bund med havregryn fremfor den klassiske mørdejsbund, dels fordi jeg synes det smager bedre med det lidt grovere, knasende og dels for at gøre det en lille smule sundere.

Fersken tærte
Ingredienser:
Bund:
100 g grovalsede havregryn (finvalsede kan helt sikkert også bruges)
100 g mel
100 g smør
2 spsk sukker

Fyld:
Ferskner fra konservesdåse

”Crumble”:
35 g hakkede mandler
25 g hvedemel
25 g grovalsede havregryn (finvalsede kan helt sikkert også bruges)
40 g sukker
50 g smør
1 tsk kanel

 Drys:
Flormelis

Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen på 180 grader.
2. Hak smørret i melet, havregryn og sukker og samle dejen.
3. Rul dejen ud på bordet med en kagerulle og som den i en smurt tærteform (26 cm)
4. Skær fersknerne i små både og fordel i et fint mønster på tærtebunden (Husk, det er okay den ser hjemmelavet ud ;-) ).
5. Lav ”crumblen” til oven på: Hak mandlerne groft og bland med hvedemel, havregryn, sukker, smør og kanel.
6. Fordel ”crumblen” ud over ferskerne.
7. Bag tærten i ovnen i 25-30 min.
Serverer tærten med skyr, cremefraiche, vaniljecreme m.fl.IMG_2106