Falafel behøves nødvendigvis ikke at laves med kikærter, men man kan faktisk også bruge de skønne grønne edamame-bønner. Opskriften her er super nem at lave, og du kan bruge dem som tilbehør eller som hovedelement i din aftensmad. Jeg serverede den med natural skyr til, som gik godt til den lidt stærke smag fra spidskommen og chili.
Falafel med edamame-bønner (ca. 12 stk)
Ingredienser:
½ kg optøede edamame-bønner
1 løg
2 fed hvidløg
½ tsk spidskommen
1 tsk chilipulver
Salt og peber
1 æg
Sesamfrø
Fremgangsmåde:
1. Dup edamame-bønnerne tørre med køkkenrulle eller viskestykke.
2. Blend dem til en grov puré (jeg gjorde det med en stavblender) og kom det i en skål.
3. Fin hak løget og knus hvidløgene.
4. Bland alle ingredienserne sammen med edamame-puréen og smag til med spidskommen, salt og peber
5. Form puréen til kugler i ønskede størrelse
6. Rul dem i sesamkerne og kom dem på en bradepande beklædt med bagepapir.
7. Bag dem ved 200 grader varmluftovn i 20 min
Hej Kathrine.
Hvor lyder det dejligt! Jeg har ikke prøvet at fryse dem, men synes da du skal forsøge dig med det :-) De kan holde sig et par dage i køleskabet, vil jeg tro. De vil nok falde lidt i farven. Håber de blev gode? :-)
De bedste hilsner fra Trine