Daal, er en indisk linseret, som kan varieres på rigtig mange måder. Der er (nærmest) ingen begrænsninger for, hvad du kan fylde i den af grøntsager, hvilket også gør det til en god ret, når man skal have brugt nogle grøntsager, der måske er ved at være en anelse slatne. 
Apropro dens navn ‘daal’, så staver nogen den også ‘dahl’, men same same – en vegetariske linseret, som er dejlig krydret.

I denne særlige tid, vi er i nu, forsøger jeg at rydde ud i køkkenskabene og bruge, hvad jeg har. Der stod røde linser og en dåse hakkede tomater, hvorfor jeg kom til at tænke på en lækker daal, som altid er dejlig krydret og smagfuld. Denne version har jeg lavet med aubergine, da jeg tænkte at den kunne være ret lækker og give noget mere fylde i retten. Server din daal med evt. raita eller blot en klat cremefraiche på toppen og noget lækkert brød til. 

Daal med aubergine
4 personer 

Ingredienser:
1 løg
4 fed hvidløg
2 spsk ingefær, fintrevet
1 aubergine
300 g røde linser
½ tsk chiliflager
1 spsk stødt spidskommen
2 tsk tørret koriander
½ tsk kardemomme
1 dåse hakkede tomater
0,7 l grøntsagsbouillon

Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen på 200 grader.
2. Vask aubergine og skær i mundrette tern. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend det med olie og salt og bag dem møre i ca. 15 min. 
3. Løg, hvidløg, ingefær hakkes fint. 
4. Varm en gryde op med olie og tilsæt løg, hvidløg og ingefær. Svits det i 1 minut. 
5. Tilsæt chiliflager, spidskommen, koriander og kardemomme og svits krydderierne af under omrøring i ca. 1-2 min. 
6. Skyl linserne i en si og kom dem i gryden sammen med bouillon og hakkede tomater. 
7. Lad den simre i ca. 15-20 min. til de er møre.
8. Tilsæt aubergine og smag retten til.

Vil du have inspiration til flere vegetariske retter?
Krydret aubergineret
Grønkålscurry med linser, speltkerner og frisk æble
Enchiladas med spinat, stegte svampe og cheddar