IMG_7672Dette er blevet en af mine nye ynglings opskrifter, når jeg skal lave fisk. Det crunchy nøddelag uden på fisken, gør den endnu mere lækker at spise og giver lidt knas til den bløde fisk. Det er samtidig også en hurtig ret at lave, hvis det skal gå lidt stærkt ind i mellem. Du kan serverer den med meget forskelligt tilbehør fx spinat, ærtepuré, en frisk salat eller hvad du lyster. Velbekomme.

Crunchy rødspætte (2 personer)
Ingredienser:
4 små/mellem rødspættefileter
1 æg
1 spsk vand
½ dl mandler
¼ tsk salt
1 fed hvidløg
¼ tsk chiliflager

Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen på 150 grader.
2. Kør mandler, salt, hvidløg og chili sammen i en minihakker til det er forholdsvis fint og som det i en dyb tallerken.
3. Pisk æg og vand sammen i en skål.
4. Læg to rødspættefileter sammen, dvs ovenpå hinanden og vend dem først i ægget og derefter i crunchen.
5. Steg laksen i ca. 2 min på hver side på panden, og kom dem i et ildfast fad og steg videre i ovnen i 12 min.
IMG_7674