Blomkål på en ny og smagfuld måde. Det er nemlig blomkål pakket ind i panko rasp, så det bliver nogle crunchy mundefulde, der er gode som tilbehør.
Blomkål er sæson i Danmark fra juni til november, men ofte kan de fåes hele året i supermarkederne importeret fra andre lande. Blomkålen har en mild smag, men kan få en lidt nøddeagtigt smag hvis man rister dem. Folk har ofte fået serveret dampet blomkål, men de seneste år er nye tilberedningsmetoder også kommet frem, fx. at rive det til blomkålsris eller skære helt tynde skiver at buketterne også kaldet crudité. 

Panko rasp er en asiatisk inspireret form for rasp. Den er lidt mere grov i krummen end den almindelig rasp. Panko rasp laves ved at rive frisk hvedebrød og derefter bage de store krummer. Herved opnår man den grovere struktur. Når jeg bruger rasp, bruger jeg ofte panko, fordi jeg kan rigtig godt lide, at den har en større krumme og derfor også bliver en smule mere crunchy. 

Crunchy blomkål 
Tilbehør til 2 personer

Ingredienser:
½ blomkål
1 æg
½ dl mælk
50 g panko rasp
Salt og peber

Fremgangsmåde:
1. Vask blomkål og skær i buketter.
2. Bland æg og mælk i en skål.
3. Kom panko rasp i en anden skål.
4. vend blomkålsbuket i æggeblandingen og derefter i panko rasp. Læg på bageplade med bagepapir og bag dem alle i ovnen ved 200 grader i 15 min. Sæt ovnen på grill og bag yderligere 5 min. til de er gyldne. Krydre dem med salt og peber og serverer med sur sød sovs.

Billede af crunchy blomkål

Vil du have mere inspiration til at bruge blomkål?
Blomkålsrissalat med ærter og fersken
Linsesalat med cremet blomkålscouscous
Bagt blomkål med urtedressing