Et hvidkål kan til tider være en træls grøntsag at komme igennem, men jeg har her lavet en simpel og cremet salat, som faktisk gør hvidkål dejlig spiselig. Det væsentlige, når man laver en salat som denne, ligger særligt i snittearbejdet. Nemlig få den skåret så fint som muligt og få din kål marineret i en smagfuld dressing. Det lyder måske sjovt at skulle marinerer kålen, da vi er vandt til at høre marinering i forbindelse med et stykke kød. Men marinade er også ret vigtigt, når man snakker salater, og særligt kålsalater som denne, da det ellers bliver meget ubehageligt at tygge i. I denne salat har jeg lavet en cremet dressing, der giver en god fedme. Hertil friske skiver af æble hvilket giver noget sødme og friskhed til salaten.

Æggecremen, som dressing, består af et æg, som skal koges i ganske få minutter, end når vi normalt koger æg, og det er helt rigtigt! Det skal pilles og blendes med mayonnaise. Når man ikke koger ægget længere end ca. 3 minutter, er det fordi det sætter sig en smule men har stadig noget fedme, som bidrage til en cremet dressing.

Cremet hvidkålssalat med frisk æble
Tilbehør til 4 personer
Ingredienser:
550 g hvidkål
1 æble
Æggecreme:
1 æg
1,5 spsk mayonnaise
¼ tsk eddike fx hvidvinseddike eller æbleeddike
½ tsk salt
Topping:
1 håndfuld bredbladet persille
1 håndfuld mynte
Ristede nødder
Fremgangsmåde:
Æggecreme:
1. Kom ægget i en lille kasserolle med koldt vand. Bring i kog, og lad det koge i ca. 3 min.
2. Skyl ægget i koldt vand, og pil det.
3. Blend ægget sammen med mayonnaise og æblecidereddike til en glat creme. Smag til med salt og evt. mere eddike.
4. Snit hvidkål helt fint.
5. Snit æblet i tynde skiver eller tern.
6. Bland hvidkål med æggecremen og vend derefter æble i.
7. Hak urterne og vend 2/3 af dem i salaten og gem resten af dem til topping sammen med hakkede ristede nødder.

Vil du se flere lækre salater?
– Blomkålsrissalat med ærter og fersken
– Speltsalat med spidskål og stegte aubergine
– Spinatsalat med kikærter
0 Kommentarer
3 Pingbacks