Så er vi kommet til påsken, og det er ofte, der vi samles med familien om et middag eller kaffebord. Til dette hører der lidt til den søde tand og her får du lidt inspiration til hvad der kunne komme på kaffebordet, nemlig et par sprøde cookies.
Jeg var så heldig at få en påskegave af påskeharen (godt nok før påske), hvilket blandt andet var lækre påske kugler fra Johan Bülow. Der var så mange af dem så tænkte at nogle af dem kunne være lækre at forsøge sig med i sprøde cookies. Og det var ikke helt dårligt! Derudover er der også et strejf af appelsinskal, hvilket giver en dejlig friskhed til den søde cookie.
Cookies med Johan Bülow easter kugler og appelsin
Ingredienser:
100 g brun farin
100 g rørsukker
1 æg
125 g blødt smør
16 stk. Easter Dark & Passion fra Johan Bülow
50 g hakkede mandler
50 g rosiner
140 g hvedemel
1 tsk bagepulver
½ tsk natron
1 tsk fint salt
Appelsinskal fra 1 øko appelsin
Fremgangsmåde:
1. Pisk æg, rørsukker og brun farin luftigt.
2. Tilsæt den bløde smør og pisk grundigt igen.
3. Skær kuglerne i mindre stykker og hak mandler groft. Vend det i dejen sammen med hvedemel, natron, bagepulver, salt og rosiner.
4. Riv appelsinskal fint og rør det i dejen.
5. Sæt 6 skefulde af dej på en bageplade beklædt med bagepapir med god afstand.
6. Bag dem midt i ovnen ved 175 grader ca. 13-15 min til de er sprøde. Lad dem afkøle på en bagerist.
Flere sprøde fristelser
– Specier med citron og ingefær
– Havregrynskager med chokolade og tørrede frugt
– Æblesnitter med ingefærglasur
Skriv et svar