I august var jeg på en dejlig ferie i Barcelona, hvor det bugner med fristelser over alt, både inden for det salte og det søde køkken. På mange af vores gåture, hvor den ofte stod på vindueskiggeri, så jeg bl.a. en kage lignende denne cookie brownie. Det så simpelthen så lækkert ud, så den kom på to do listen over kager jeg skulle prøve og lave – og her har den så ligget længe, men nu havde jeg endelig tid.

Kagen er to delt; en intens mørk brownie og på toppen en bagt cookie med chokolade og mandler. Så ja det er en rigtig kaloriefætter vi er ude i her, men smagsmæssigt er den så dejlig! Jeg tror næsten det er den bedste kage jeg har lavet længe.

img_4806
Jeg har forsøgt mig to gange med at lave den og må sige, at jeg er mere til den sidste udgave. Alt afhængig af hvordan du ønsker din brownie og cookie, skal du regulerer på bagetiden. Begge gange gav jeg brownien 20 min. først alene, for derefter at tage den ud og bage den yderligere med cookiedej ovenpå. Billederne er fra den første udgave, hvor jeg bagte kagen yderligere 20-25 min, så den bliver mere fast, men stadig saftig og lækker. Anden gang jeg lavede, den bagte jeg den kun yderligere 12 min., og der får du en mere konfekt-agtigt/snadret (på den gode måde), men stadig fast kage, så det er op til dig hvordan du ønsker den. Prøv dig frem hvad du lige er til. Hvis det kræver flere forsøg, så kan jeg kun sige, at kagen er nem og afsætte til andre, hvis du ikke kan spise det hele selv ;-)
Serverer den med is og en dejlig bærkompot.

Cookie brownie 
ca. 8 stykker

Ingredienser:
Browniedej:
120 g mørk chokolade (70 % chokolade)
60 g smør
2 æg
180 g sukker
30 g mel
10 g kakaopulver
½ tsk flagesalt

Cookiedej:
50 g blødt smør
70 g sukker
35 g brun farin
1 æg
½ tsk vaniljesukker
120 g mel
½ tsk bagepulver
¼ tsk salt
80 g hakkede chokolade (gem et par hakkede stykker som du kan komme i når kagen kommer ud)
40 g hakkede mandler

Fremgangsmåde:
1. Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad.
2. Pisk herefter æg og sukker let sammen, og vend chokoladeblandingen i.
3. Rør mel, kakao og salt i.
4. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir i bunden og smør på siderne.
5. Bag brownien i ca. 20 min ved 175 grader.
Imellem tiden kan du lave cookiedejen.
6. Pisk smør og sukker luftigt i en skål.
7. Tilsæt vaniljesukker og æg og pisk igen.
8. Mel, bagepulver og salt kommes i. Rør til en ensartet masse.
9. Hak chokoladen og mandlerne groft og rør dem i dejen.

10. Når kagen har bagt i ca. 20 min tages den ud og cookiedejen fordeles over i små stykker på toppen af brownien. Tryk lidt runde flade stykker og pres dem en smule ned i brownien.
11. Bag yderligere kagen i ca. 12 til 20-25 min ved 175 grader (Det afhænger af hvordan du ønsker konsistensen på kagen.)
Lad den afkøle helt og lad den gerne få lov at sætte sig i køleskabet natten over.img_4793

Flere søde fristelser, så prøv min blondie med havtorn, hvor den lækre fede hvide chokolade møder det syrlige havtorn eller er du mere til den mørke brownie, så prøv denne med et sjov lille twist på toppen ;-)