Denne chokoladetærte er helt perfekt til disse snart vinterdage, vi går i møde. Den har en meget klassisk mørdejsbund fyldt op med intens chokoladefyld, et knasende lag af valnødder og toppet med en sød marengs. Chokoladetærten er meget nem at lave og får de fleste munde til at løbe i vand, særligt de chokoladeglade ;-)
Nu er jeg normalt ikke den store pyntegris (dvs. min tålmodighed løber op), så bare denne top, var rigeligt at pyntning for mig, men hvis du er lidt mere dekorativ og pynteglad en mig, har du også mulighed for det oven på denne tærte.
Chokoladetærte med marengs
Ingredienser:
Tærtedej:
180 g hvedemel
50 g flomelis
lidt salt
100 g smør
½ æg
Chokoladefyld:
175 g mørk chokolade (70 %)
70 g smør
2 æg
2 æggeblommer
4 spsk sukker
40 g mandler
½ tsk salt
Topping:
70 g valnødder
Marengs:
2 æggehvider
40 g flormelis
2 tsk citronsaft
Fremgangsmåde:
1. Bland mel, flomelis og salt i en skål.
2. Tilsæt smørret lidt ad gangen og rør til det lignet revet parmesanost. Evt brug el elpisker med kroge til at starte med og derefter fingrene til at smuldre det sidste med.
3. Pisk ægget sammen og saml dejen med halvdelen af det.
4. Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet i en times tid.
Chokoladefyld:
5. Hak chokoladen groft og smelt det i en kasserolle sammen med smørret, ved svag varme. Tag gryden af varmen.
6. Pisk æg, æggeblommer og sukker sammen med en elpisker til det er lyst og luftigt (ca. 10 min.)
7. Rør den smeltede chokoladeblanding i dejen med en ske.
8. Blend mandlerne i en minihakker til det er helt fint mel.
9. Vend salt og mandelmel i dejen.
10. Tag dejen ud af køleskabet. Smør en tærteform med smør. Rul tærtedejen ud og læg den i formen.
11. Fordel chokoladefyldet på tærtebunden og top med hakkede valnødder. Bag den ved 180 grader i 25 min.
12. Lad den køle helt af (gerne i køleskabet).
Marengs:
13. Pisk æggehviderne skive og tilsæt derefter flormelis og pisk igen.
14. Tilsæt til sidst citronsaft.
15. Kom marengens i sprøjtepose og dekorere din tærte.
16. Tænd din ovn på grill-funktion og bag kagen et par minutter til marengens er let gylden (ca. 4-5 min.) Men husk at holde øje – det går lige pludselig ret stærkt! Lad den afkøle og så er den klar til servering. Du kan også bruge en gasbrænder til at få marengsen let gylden, men sådan en eje jeg desværre ikke.
Flere søde fristelser:
– Yoghurtkage med rabarber og crumble
– Butterbeans cake ala citronmåne
– Æblekage med kokoscrumble på toppen
0 Kommentarer
2 Pingbacks