Det er fredag og snart weekend. Hvad med at forkæle dig selv med disse muffins op til weekenden? Jeg har afprøvet dem på min familie og de fald særdeles i god jord.
Chokolademuffins med mokkaglasur (8 store muffins)
Ingredienser:
100 g hakket chokolade (70 %)
250 g mel
1 tsk natron
225 g sukker
50 g kakao
1 tsk vaniljesukker
2 ¼ dl mælk
1 dl olivenolie
1 dl skyr
1 æg
8 ’Karamel Kiss’ (Mælkechokolade med karamelfyld fra bland selv slik. Center kan også bruges)
Glasur:
140 g flormelis
Stærk kaffe
Fremgangsmåde:
1. Hak chokoladen (gerne i store stykker). Bland alle de tørre ingredienser i en skål med 2/3 af den hakkede chokolade.
2. Bland de våde ingredienser i en anden skål og pisk sammen med elpisker til massen er ensartet.
3. Hæld den flydende masse i skålen med de tørre ingredienser og fold dem sammen, indtil melet lige akkurat er gennemvædet (Her skal IKKE bruge elpisker)
4. Kom dejen i muffinsforme så de er 2/3 fyldt.
5. Kom en karamel kiss ned i hver muffin og sørg for dejen dækker igen.
6. Drys med den ekstra chokolade i midten af hver muffin.
7. Bag dem i ca. 25 min. ved 200 grader.
8. Lad dem køle helt af før du kommer glasur på.
9. Lav en stærk kaffe og bland med flormelis. Husk at kom kun en smule kaffe i ad gangen til den får den rette konsistens.
0 Kommentarer
2 Pingbacks