Jeg er vild med at starte dagen med god portion havregrød, særligt i de mørke kolde måneder. Ofte bliver det denne havregrød med kakao og banan, da jeg nok må indrømme, at jeg er lidt af en chokolade-fan! Og særligt sammen med banan. Jeg elsker smagen af chokolade/kakao sammen med banan, så det kunne det ikke går galt med denne kombi i en grød. 

Vil du prøve andre typer af morgengrød?
Kold morgengrød
Dadelgrød med din yndlings topping
Ovnbagt grød med banan, kokoschips og peanutbutter
Overnight oat med æble og gulerod 

Denne grød er cremet og lækker, lige til at forkæle sig selv med om morgenen. Den har en god smag af kakao, som går lige i chokoladehjertet.  Jeg spiser sommetider denne grød på de dage, hvor jeg ved, jeg skal ud og løbetræne senere, da den indeholder en masse gode kulhydrater og energi. 

Topping på grøden varierer jeg lidt efter hvad jeg lige lyster, men ofte bliver det hakkede mandler (gerne ristede), ristede kokos og et stykke pålægschokolade. Andre gange bliver det med peanutbutter og stegte bananskiver dvs. varme en pande op med smør, når det er smeltet og brunet en anelse, kommes skiver af banan på og de steges gyldne på begge sider og derefter toppes på choko-banan-grøden. 

Choko-banan-grød (1 person)
Ingredienser:
1 dl havregryn
1 spsk kakao
1 dl mælk
1 dl vand
En moden banan

Topping forslag:
Hakkede mandler 
Ristede kokos
Chokolade
Stegte bananskiver
Peanutbutter eller anden nøddesmør

Fremgangsmåde:
1. Bland havregryn, kakao og mælk i en kasserolle og skru op på lidt over middel varme.
2. Imens kan du mose bananen i en skål. Husk samtidig at have et øje på grøden og rør i den jævnligt, så den ikke brænder på.
3. Når grøden har en cremet og ønsket konsistens hældes den over den moste banan og der røres godt rundt.
4. Top grøden med hakkede mandler eller andet.

Billede af chok-banan-grød