Normalt har jeg ikke chia-frø i mit køkken, men jeg var så heldig at have fået en lille prøve, og den skulle da bruges. Chia-frø har et højt indhold af omega-3 fedtsyre og kostfibre og derfor rigtig god at bruge i sin morgenmad, så man får en mæthedsfølelse fra morgenstunden. Kostfibre er med til at give mæthedsfornemmelsen, samt at de er gode for vores mave-tarm-system.
Denne mysli er super enkel at lave, og du kan udskifte i ingredienserne som du lyster, fx tilsætte tørrede frugter efter den afkølet.
Chia-mysli (en lille portion)
Ingredienser:
1,5 dl havregryn
½ dl vand
¼ dl chaifrø
1 spsk honning
1 dl valnødder
1,5 spsk solsikkekerner
Fremgangsmåde:
1. Bland havregryn, vand, chiafrø og honning sammen. Lad blandingen står i ca. 10 min.
2. Spred blandingen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og kom det i ovnen i ca. 15 min ved 160 grader.
3. I mens det er i ovnene kan du riste hakkede valnødder på en tør pande.
4. Lad både mysli og valnødderne afkøle før det blandes. Myslien er lidt ”sej i det” så kluk det gerne i mindre stykker når det er kommet ud af ovnen.
5. Bland nu den afkølede mysli-blanding, valnødder og solsikkekerne sammen.
Opbevar det i en lufttæt beholder.
Skriv et svar