IMG_5467Disse dage går meget med madskolerne, så der bliver ikke så meget tid til selv at gå i køkkenet. Efter sådan en dag med en masse skønne børn, der er rigtig meget gang i, er man en smule brugt og træt, når man vender hjem.
I aften stod den på aftensmad alene og tænkte, det var længe siden, jeg havde fået disse lækre frikadeller. De er super enkle at lave og en god erstatning for en almindelig svinekødsfrikadelle. Prøvede dem første gang en dag på studiet i faget tilberedningsmetodik, og var overrasket over jeg var så vild med dem. Altså det er jo ’bare’ champignons, men når de bliver blandet med lidt andre godter og stegt på panden er de delme mums. Derudover er jeg også helt vild med denne ærtepuré – den er så nem at lave og kræver ingenting. Prøv det endelig!

Champignonfrikadeller med ærtepuré (1 person)
Start med ærtepuré
Ingredienser:
100 g ærter
1 fed hvidløg
1 tsk olie
Salt og peber

Fremgangsmåde:
Blend det hele sammen i en minihakker og stil på køl mens du laver frikadellerne.
IMG_5469

Champignonfrikadeller
Ingredienser:
25 g havregryn
1 æg
125 g champignon (ca. 5-6 mellem str.)
1 håndfuld persille
Salt og peber
Olie til stegning

Fremgangsmåde:
1. Hæld havregrynene i en skål og slå ægget ud over grynene. Bland det godt sammen og lad det stå og trække, i mens du ordner champignons.
2. Rens og vask champignon. Hak dem i små stykker og bland dem i æggemassen.
3. Kom det skyllet persille, salt og peber i og rør det til en fars.
3. Er farsen for blød kan du tilsætte lidt mere havregryn eller mel.
4. Varm olie på en pande – den skal være god varm.
5. Form farsen til frikadeller med to skeer og sæt dem på den varme pande. Der skal gerne komme en ”stege-lyd” når de kommer på, ellers er pande en varm nok.
6. Skru derefter ned og steg frikadellerne ved svag varme til de er gyldne og faste. Steg dem ca. 5 min på begge sider.IMG_5468_Fotor_Collage