IMG_6895Nu er det snart jul og konfekttid, så hvad med at prøve disse café latte snitter med en bund af marcipan. Snitterne er  nemme at lave og smager bare skønt af alt godt konfekt fra julen. Det er jo også 1. søndag i advent i morgen, så hvorfor ikke starte julen med disse.

Café latte snitter med marcipanbund
Ingredienser:
140 g marcipan
100 g mørk chokolade (80 %)
¼ dl piskefløde
1 spsk stræk kaffe
1 tsk finmalet kaffe
30 g hvid chokolade

Fremgangsmåde:
1. Beklæd en rugbrødsform (22 cm i bunden) med bagepapir og rul marcipanen ud, så den passer i bunden af formen.
2. Tryk marcipanen ned i bunden.
3. Hak chokolade fint.
4. Kog fløden op i en kasserolle, tag den derefter af og kom chokoladen i og lad det stå UDEN af røre i det.
5. Når chokoladen er smeltet, vendes der forsigtigt rundt i det.
6. Rør den varme kaffe i lidt ad gangen og herefter den finmalet kaffe.
7. Hæld trøffelmassen over marcipanen.
8. Lad den køle lidt af og dæk den derefter til og stil den i køleskabet til næste dag.
9. Tag ud af køleskabet og lad den stå ude i ca. 20 min. I mens smeltes den hvide chokolade i vandbad.
10. Hæld den smeltede hvide chokolade udover den mørke trøffel i et stribet fint mønster.
11. Lad det stivne og skær i passende snitter/skiver.

IMG_6894
IMG_6877_Fotor_Collage