Butterbeans cake ala citronmåne

Denne kage er lavet på de herlige butterbeans, som er store hvide bønner, som smager så herligt og er gode fede i sin smag. Mine overvejelser før jeg lavede denne kage, var at forsøge at lave en kage på bønner og skulle være dejlig syrlig. Det lykkedes heldigvis, at lave en kage, som er syrlig, men har selvfølgelig stadig en sødme i sig, som en kage skal have. Det er kommet mere og mere frem at man rent faktisk godt kan bruge bønner i kager. Der er selvfølgelig forskel på bønnerne og hvilken konsistens, de giver til kagen, men i mine forsøg er jeg ofte blevet positivt overrasket.  

Er du endnu mere nysgerrig på at lave kage med bønner, så prøv også denne kage lavet på kikærter og med chokolade og peanuts. Find den her

Jeg fik lov, at servere kagen til min venindes fødselsdag og den faldt heldigvis i god jord rundt om bordet. Der kom bl.a. kommentarer om, at den mindede om en citronmåne, derfor tillader jeg mig at tilføje det til kagens titel ;-) Håber også den falder I god jord og kan skabe lidt glæde ude hos jer. 

Butterbeans cake ala citronmåne

Ingredienser:
1 dåse butterbeans
1 ¼ dl havregryn
¼ dl vand  
¼ dl olie 
Skal og saft fra 1 økologisk citron 
1 tsk bagepulver 
¼ tsk salt
1 ¾ dl sukker

Glasur:
7 spsk flormelis
9 tsk citronsaft

Fremgangsmåde:
1. Kom det alle ingredienserne i en foodprocessor og blend det grundigt, til en ensartet masse. 
2. Beklæd en springform (20 cm i diameter) med bagepapir. Bag kagen i 35-40 min. ved 175 grader varmluft . Lad kagen afkøle når den kommer ud inden du tager den op af formen. Kagen har godt af at stå natten over på køl, da den vil sætte sig mere og smagene trække mere frem. 
3. Bland ingredienser til glasuren og fordel på kagen. 

4 Kommentarer

 1. Catrine Sølvsten

  Hej citron butterbeans kagen
  Hæver slet ikke, har du nogen ide om hvorfor ?

  • suitfood

   Hej Catrine
   Hmm, godt spørgsmål, men en forklaring kan være, at det er ikke en kage, der skal hæve så meget op. Men lidt skulle den gerne, da der er lidt hævemiddel i.
   Evt. prøv med lidt mere bagepulver og evt. overvej formen du bager i. Skal gerne være i en springform og ikke fx. ildfastfad.
   Håber du har mod på at prøve at bage den igen :)

   Mvh Trine

 2. Mark

  Hej.
  Hvor meget i gram i 1 dåse butterbeans? :)
  Tak :)

  • suitfood

   Hej Mark
   Der er 240 g i drænet vægt

   Mvh Trine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2024 Suitfood

Tema af Anders NorenOp ↑