Årets fødselsdagskage blev denne intense brownie toppet med hindbærmarmelade og skumfiduser. Den fald heldigvis i god jord hos folkene omkring mig denne dag. Jeg synes særligt, den er lækker, da den friske hindbær går godt sammen den kompakte bund og den søde og klistrede top.

Brownie toppet med skumfiduser

Ingredienser:

200 g smør
200 g mørk chokolade
125 g mel
3 æg
260 g sukker
½ vaniljestang
½ tsk salt
125 g hakket mørk chokolade

5 spsk hindbærmarmelade
20 skumfiduser

Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
2. Smelt smør og chokolade over et vandbad.
3. Pisk mel, æg, sukker, vaniljekorn og salt til en luftig konsistens.
4. Rør den afkølet smør- og chokoladeblanding i under omrøring.
5. Kom det i en kvadratisk form (ca. 22 cm x 22 cm) beklædt med bagepapir.
6. Hak chokoladen og drys det ud over. Det må gerne komme lidt ned i dejen også.
7. Bag den i 25 min.
8. I mellemtiden kan du gøre dine skumfiduser klar. Hvis du har de store af dem bør du klippe dem over til halv størrelse.
9. Tag kagen ud og fordel hindbærmarmelade ud over og læg derefter de afklippede skumfiduser tæt sammen med den klippede side nedad.
10. Bag den yderligere i 5 min. Sæt evt. grill foroven de sidste 2 min.
11. Lad brownien afkøle helt før og gerne natten over på køl.Billede af brownie toppet med skumfiduser

Vild med brownie, så prøv også mine versioner af blondies – der er både en med havtorn og en med blåbær