IMG_2071
Broccolisalat er en af klassikerne, og den smager bare så godt. Den er fyldt med god næring, smager dejligt og så er den mættende. Broccoli er rig på kostfibre og gode vitaminer som styrker vores immunforsvar.
Der findes mange udgaver af denne type salat. Jeg har her tilføjet lidt tørrede tranebær, for at give lidt sødme til det saltede bacon. Nogle har også dijonsennep i deres dressing, men det valgte jeg at udelade. Jeg tænker man med fordel også kunne erstatte de tørrede tranebær med æble og derudover også tilføje mandler.
God fornøjelser med dine variationer :-)

Broccolisalat (4 pers.)
Ingredienser:
1 broccolihoved
125 g bacon (evt. kalkunbacon)
80 g solsikkekerner
1 rødløg
1 håndfuld tørrede tranebær
3,5 spsk skyr

Fremgangsmåde:
1. Skær broccolihovederne af og i passende størrelse. Skær også gerne stokken med i passende størrelser. Skyl i vand.
2. Overhæld broccolien med kogende vand (for at fjerne sidste evt. bakterier). Skyl med koldt vand igen for at køle det ned.
3. Kom broccolien i en skål.
3. Steg baconen på en pande og læg det på køkkenrulle til det er kølet af.
4. Rist solsikkekernerne på en tør pande til de er gyldne i farven.
5. Skær rødløget fint.
6. Bræk nu baconen i passende mindre stykker og kom det i skålen sammen med rødløget og tranebærrene.
7. Rør det hele sammen.
8. Når solsikkekerne er kølet lidt af kommes de også i salaten.
9. Tilsæt skyr og rør det hele godt rundt.
10. Pynt evt. med lidt tørrede tranebær og solsikke kerne på toppen.