En lidt anderledes udgave af en traditionel pandekage. Hovedingrediens er broccoli, hvilket er fyldt med god næring, lavt på kalorier og stort indhold af vitaminer og mineraler; bl.a. C-vitamin, K-vitamin, B-vitamin, jern, magnesium m.fl.
Broccoli er netop i sæson i Danmark nu (juni-nov.), så den er oplagt at inddrage i madlavningen. Hvis du (eller dine børn) ikke er de store broccoli-elskere, er den herlig at kamuflerer lidt i disse pandekager. Jeg valgte at fylde den med kyllingestykker og grøntsager – ren næringsbombe :-) Et andet forslag, kunne også være at bruge dem i stedet for mexikanske pandekager og fylde dem med oksekød og grønt. Prøv dig frem med netop dit yndlingsfyld. God fornøjelse med det!
Broccolipandekager (3-4 stk)
Ingredienser:
150 g broccoli
3 æg (kun 1 blomme)
100 ml skummetmælk
30 g rugmel el grahamsmel (du kan også prøve at tilsætte lidt HUSK hvis du ønsker ekstra kostfibre. Hver dog opmærksom på en mere klistret dig hvis du tilsætter det)
Salt og peber
Fremgangsmåde:
1. Skær broccoli buketter og noget af stokken af. Skyl det grundigt og lad det afdryppe.
2. Kværn broccoli helt fint i en mini hakker og kom det i en skål.
3. Bland resten af ingredienserne med broccolien.
4. Steg pandekagerne i lidt olie på en middelvarm pande.
Skriv et svar