IMG_5156
Disse vegetar bønnedeller kan bruges til stort set alle dagens måltider. Du kan nyde dem både varme og kolde med en frisk dressing til. De ville være gode at have med til frokost, de kan  være mellemmåltidet eller indgå i aftensmaden, evt. som forret. Sorte bønner er rig på en masse vitaminer, mineraler og protein, så ingen grund til ikke at lave disse ;-)
De er nemme at bikse sammen og kræver ikke særlig mange ingredienser. De har en tilpas smag fra chilien, uden det bliver for stærkt.
God fornøjelse i dit køkken!

Bønnedeller (ca. 10 små stk.)
Ingredienser:
1,5 dl kogte sorte bønner (andre bønner kan sikkert også bruges!)
1 æg
Fintsnittet forårsløg (alm. løg kan også bruges)
1,5 spsk havregryn (mel, Husk eller lignende kan også bruges)
1/4 tsk chili
Evt. lidt vand
Fremgangsmåde:
1. Kog bønnerne efter anvisning (som regel 30 min.)
2. Blend de kogte bønner til det er en fin masse
3. Tilsæt æg og bland det godt
4.Tilsæt mel, løg, krydderier og evt. vand (hvis massen virker tør).
5. Bland det hele godt, og lad blandingen trække i køleskabet i 10-15 min.
5. Tænd ovnen på 200 grader
6. Form massen som var det frikadeller og læg dem på fad der kan gå i ovnen
7.  Bag bønnedellerne i ovnen i ca. 15 min.