IMG_6656Nu var det tid til igen at få lavet en lækker bønnebrownie. Når du nyder et lille stykke af denne brownie vil din mund fyldes med intens og kraftig smag af chokolade og kakao – lige til en rigtig chokolade-elsker. Den vil være god at nyde sammen med en enten sød vaniljecreme eller is.

Bønnebrownie
Ingredienser:
155 g sorte bønner
130 g mandler
3 æg
1,5 tsk vaniljesukker
13 dadler
165 g æblemos
80 g kakao
30 g smeltede fedt (smør eller andet)
150 g mørk chokolade (jeg brugte 80 %)

Fremgangsmåde:
1. Bønnerne sættes i blød i ca. 8 timer (helst gerne natten over)
2. Kog bønnernes i ca. 30 min, eller hvad pakken angiver.
3. Mandlerne blendes til med i en minihakker og kommes efterfølgende i en skål.
4. Blend æblemos, dadler, sorte bønner og æg i en blender.
5. Smelt smørret i en gryde.
6. Bland mandelmel, blandingen med dadler og æblemos, vanilje, kakao og fedt sammen.
7. Hak chokoladen groft (Jo større, jo bedre efter min smag ;-) ) og kom det derefter i dejen.
8. Kom dejen i en springform (ca. 24 cm i diameter) og bag kagen ved 200 grader i 20-25 min.
9. Lad den afkøle og kom den herefter i køleskabet et par timer for at opnå bedste smag af den.

IMG_6650
IMG_6675