En blomkålssalat med bagt græskar – det er lige til og lækkert! Græskar er billige for tiden og dejlig store. Græskar får en dejlig sød smag når det bliver bagt, hvilket jeg er helt tosset med. Jeg har bagt dem i 20 min. så de bliver bløde indeni, det er jeg nemlig ret vild med. Men hvis du ønsker dem mere faste og hårde skal de blot have mindre tid i ovnen.

img_4954Dette er en salat med sæsonens grøntsager. Jeg har også været så våget at komme rosenkål i, men hvis du ikke er til det kan de undlades. Jeg vil dog opfordre til at prøve det, da jeg egentligt heller ikke selv var til det, men så prøvede jeg dem i en anden salat, hvor jeg blev ret overrasket. Tricket er at finsnitte det helt, så den bitre smag ikke er så fremtrædende, men mere bliver inkorporeret i hele salatens smag.

Blomkålssalat med bagt græskar
Tilbehør til 3-4 personer

Ingredienser:
500 g græskar
2 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
Salt
En lille håndfuld frisk rosmarin og timian

350 g blomkål
50 g rosenkål

Dressing:
2 spsk olie
½ tsk sennep
1 tsk flydende honning
1 tsk citronsaft
Salt og peber

Saltede græskarkerner

Fremgangsmåde:
1. Skyl græskar og skær det i tern. Kom dem i en pose sammen med olie og presset hvidløg. Ryst posen en smule og få fordel alt olie og hvidløg over alle ternene.
2. Fordel græskarternene ud på en bageplade beklædt med bagepapir og drys med salt.
3. Vask dine krydderurter og dup dem tørre. Læg dem sammen med ternen.
4. Bag græskarternene ved 180 grader varmluft i 20 min.

Gør imens resten af salaten klar
5. Skyl og tør blomkålen. Riv den på den grove side af rivejernet.
6. Pil de yderste blade af rosenkål og skær bunden af stokken fra. Skyl dem for snavs og tør dem let. Snit dem helt fint og kør den eventuel på et mandolinjern.
7. Bland alle ingredienserne til dressingen.
8. Bland blomkål og rosenkål med dressingen.
9. Tag græskarene ud af ovnen og lad dem afkøle på en rist i ca. 15 min.
10. Bland græskarternene i salaten og serverer den med saltede græskarkerner på toppen.

img_4963

Mangler du inspiration til flere spændende salater med græskar så tjek denne, hvor det er vendt med quinoa og toppede med feta eller denne med couscous og toppede med soyaristede mandler.