En fyldig og mættende blomkålsrissalat med en helt masse smag! I stedet for kun at lave en salat med ris har jeg erstattet lidt af det med blomkålsris, som konsistensmæssigt fungere rigtig godt sammen. Blomkål er netop også i sæson nu, så det er med at nyde det nu, hvor det smager allerbedst.

Blomkålsrissalaten kan du både spise som et hovedmåltid, da den har gode mættende fibre, men den kan også spises som tilbehør til f.eks. et stykke grillet kød. Derudover kan du variere salaten, lige som du lyster alt efter, hvad du har i køleskabet.

Blomkålsrissalat med ærter og fersken 
Hovedret til 2-3 personer

Ingredienser:
150 g brune ris
½ blomkål
75 g ærter
1 fersken
2 gulerødder

Vinaigrette:
1 spsk olivenolie
1 spsk eddike
1 spsk honning
½ tsk sennep
salt og peber

Topping:
Ristede frø eller kerner

Fremgangsmåde:
1. Kog risene efter anvisning på pakken.
2. Vask blomkål og skær i 4 dele. Riv på den grove side at rivejernet eller kør det i en foodprocessor/minihakker, til du får en couscous/ris lignende konsistens.
3. Skær gulerødder og fersken i tern.
4. Rør vinaigretten og bland den med ris, blomkålscouscous, ærter, gulerødder og fersken.
5. Anret i en skål og top med ristede frø eller kerner. Jeg brugte ristede boghvedekerner.

Få opskrifter på flere lækre salater
Rissalat med sæsonens grønne asparges og squash
Quinoasalat med bagt græskar
Perlebygsalat med syltede jordbær og mynte