IMG_5175
Regnen siler ned i Århus i dag, så derfor er det oplagt at bage kage! Vi havde et overskud af bananer, så derfor blev det til denne lækre, lune og svampet banankage. Den er både fedtfri og næsten sukkerfri og bare fyldt med en masse god banan. Banan bidrager med en masse vitaminer, og giver sødmen til kagen. Det er en kage med få ingredienser, så man behøver slet ikke at bevæge sig ud i regnen for at bikse denne kage sammen. Håber du vil nyde denne kage i det regnfulde, grå danske vejr. God fornøjelse :-)

 Banankage  
Ingredienser:
135 g hvedemel
45 g rugmel
3 æg
5 bananer
1 tsk bagepulver
3 tsk vaniljesukker
2 dl vand
80 g chokolade (gerne 70 % eller derover. Jeg brugte 80 %)

Fremgangsmåde:
1. Pisk æg og vanilje til en luftig masse.
2. Mos bananerne i en skål.
3. Bland mel og bagepulver i en anden skål.
4. Vend bananerne i æggemassen skiftevis med melblandingen og vandet.
5. Kom dejen i en smurt springform (ca. 20 cm) og bag kagen ved 180 grader i 45 min.
6. Tag kagen ud og lad den afkøle. Imens kan du smelte chokoladen over et vandbad.
7. Fordel den smeltede chokolade over kagen og lad den køle gerne i køleskabet.IMG_5208