Jeg havde en masse modne bananer liggende, så de skulle selvfølgelig bruges i en lækker banankage. Jeg har lavet en ganske almindelig banankage før, men denne er lidt anderledes med kraftig chokoladeblanding og toppet med banan.
Den er dejlig fugtig og har en afbalanceret sødme til den bitre mørke top af kagen. Den er saftig og svampet, netop fordi der er så meget banan i den. Det synes jeg virkelig er lækkert, så det ikke bliver en tarvelig tør banankage. Velbekomme!

Banankage vol 2.

Ingredienser:
4 bananer (+1 til toppen)
1 spsk smør
3 æg
130 g mel (90 g hvedemel og 40 g grahamsmel)
1 tsk bagepulver
1,5 tsk vaniljesukker
2 spsk kakaopulver
1 tsk kanel
60 g chokolade (gerne 70% eller derover)

Fremgangsmåde:
1. Mos bananerne sammen med det smeltede smør.
2. Pisk æggene luftigt og vend dem med bananerne.
3. Rør mel og bagepulver i.
4. Tag ca. 1/3 af dejen og bland det med kakaopulver, kanel, vaniljesukker og hakkede chokolade.
5. Hæld den lyse dej i en brødform beklædt med bagepapir og top det med den mørke dej. Prøv at køre den mørke dej lidt rundt så der kommer et mønsterlignende.
6. Skær en banan om langs og læg den på toppen.
7. Bag kagen i 40-45 min. ved 180 grader.
Lad den afkøle før du skærer i den.

Følg også med på min Instagram-profil og se flere lækre madbilleder