Disse små pandekager, ligende amerikanske pandekager, elsker jeg at lave i weekenderne, når der skal lidt noget andet på bordet. Jeg bruger dem både til morgenmad, men også ind i mellem til mellemmåltid om eftermiddagen. Jeg nyder dem gerne med bl.a. skyr, marmelade, peanutbutter eller frugt på. Efter min mening kan de sagtens erstatte de traditionelle amerikanske pandekager, da de er lækre bløde og søde i smagen. I disse pandekager får vi også måde gode næring fra havregryn samt banan.
Banan-havre pandekager (1 person)
Ingredienser:
1,5 dl havregryn
1 dl kogende vand
1 æg
1 most banan (gerne god moden, da den så er mest sød)
1 tsk kanel
1/2-1 tsk bagepulver (hvis du ønsker lidt højde på dem)
evt. citron saft.
Fremgangsmåde:
1. Hæld havregryn i en skål og hæld det kogende vand over. Rør rundt. Lad det lige stå 2 min. til det har samlet sig til en grov grød.
2. Mos bananen og bland med grøden (brug gerne en elpisker, så får du en bedre ensartet konsistens i massen)
3. Pisk æg, krydderier og evt. bagepulver og citron saft i.
4. Steg de små pandekager på en varm pande til de er gyldne i farven.
Serveringsforslag med peanutbutter, æble og lidt kanel.
Skriv et svar