Der er ikke noget som en hjemmelavede pålæg og i dette tilfælde en lækker æggesalat, der vil passe rigtig godt på dit frokostbord. I denne æggesalat har jeg tilføjet en lille smule blegselleri for, at der er lidt at tygge i. Derudover har jeg også kommet lidt æble i for at give noget sødme, samt ligeledes, at der e list at tygge på. Æggesalaten er den lavet ret klassisk på creme fraiche og mayonnaise, men det kan byttes ud med andre alternativer, hvis du synes, at den bliver for fed. Eksempelvis bruger jeg også en gang i mellem hytteost.
Æggesalaten er meget nem at lave og kan som altid, varieres og smages til som du synes. Andre krydderurter kan bruges fx purløg og evt. tilføje lidt kapers i.
Rigtig god påske til alle :-)

Opskriften er til 3-4 personer
Ingredienser:
3 æg
1 spsk mayonnaise
2 spsk creme fraiche 18 %
1 tsk grov sennep
Salt og peber
½ tsk karry
¼ tsk gurkemeje
½ æble
1 stilk blegselleri
1 spsk dild, hakket
1 spsk karse
Fremgangsmåde:
1. Kog æggene i 10 min. Kom dem i koldt vand.
2. Pil æggene når de er kølet af og skær i små tern.
3. Bland i en skål; creme fraiche, mayonnaise, sennep, karry og gurkemeje. Smag til med salt og peber. Bland det med æggene, samt små æbletern og blegselleri tern.
4. Bland krydderurterne i.
Nyd oven på et stykke rugbrød og evt. til din sild.

Find flere opskrifter på hjemmelavede pålæg
– Laksesalat
– Mandelsmør med honning
– Honningsmør
0 Kommentarer
1 Pingback