IMG_5689Jeg stod med nogle æg, der var gået over mindst holdbarheds datoen, men tænkte at de skulle simpelthen ikke smides ud. Undersøgte på nettet om det er okay at bage med æg, der er gået over holdbarhedsdatoen, og det er ikke noget problem. Slå ægget ud og lugt til det – hvis det ikke lugter af noget kan man sagtens bruge det. Mine æg var gået 5 dage over mindst holdbarhedsdatoen så derfor – Man kan sagtens anvende æg til bagning, der er gået over datoen!
Det er søndag, sommer og ferie så hvorfor ikke en gang muffins med æble og kanel. Denne opskrift er lavet ud fra eget hoved med inspiration fra andre bl.a. Annemette fra Den store bagedyst. Håber de falder i jeres smag!

Æblemuffins (ca 8 stk.)
Ingredienser:
2 æg
1 tsk vaniljesukker
2 dl havregryn
2 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
Knivspids salt
1 dl skummetmælk
1 tsk honning

Kanelfyld:
1 dl mel
50 g smeltet smør
½ dl brun farin
½ dl sukker

2 spsk kanel
1 stort æble

Fremgangsmåde:
1. Skær æblet i tern ca. 1 x 1 cm
2. Pisk æg og vaniljesukker luftigt i en skål
3. Bland mel, havregryn, bagepulver og salt i en anden skål og bland det let sammen med æggemassen.
4. Tilsæt mælk og honning og rør det til en ensartet dej
5. Kom det i muffinsforme, men fyld kun til halvdelen, da der skal være plads til resten.
6. Bland æbletern og kanel i en lille skål
7. Rør alle ingredienserne til kanelfyldet sammen til en tyk masse.
8. Kom kanelfyldet ovenpå dejen i muffins forme og derefter æbletern øverste. Sørg for at både kanelfyld og æble kommer lidt ned i dejen.
9. Bag dem ved 180 grader i ca. 30 min.

IMG_5705