Det vrimler med æbler på æbletræet, så det er bare med at bruge dem lige nu, hvor de også smager af mest. Denne æblekage minder om mange andre, men har et lille twist med kokos, som passer rigtig godt sammen med det søde og syrlige fra æblet. Kagen skal helst påbegyndes dagen i forvejen, da æblerne skal stå og trække sammen med sukker og vanilje.

Æblekagen er med en crumble med kokosmel og mandler. Dette kan varieres både med krydderier fx. vanilje og kanel og mandler kan også skiftes ud med fx. hasselnødder. Dernæst tror jeg også en kombination af ristede kokoschips og kokosmel, ville være en lækker kombination. Det har jeg tidligere gjort i denne kage

Æblekage

Ingredienser:

450 g skrællet æbler i tern (ca. 2 cm)
125 g sukker
1 vaniljestang

125 g sukker
125 g smør
60 g mel
100 g kokosmel
1 æg
1 tsk bagepulver
40 g grovhakket mandler

Fremgangsmåde:
1. Æbler, sukker og korn fra vaniljestang blandes og står og trækker natten over. Det er en god idé at tage korn ud fra vaniljestang og bland med lidt sukker på et skærebræt så kornene adskilles. Læg også gerne vaniljestang uden korn med i blandingen.
2. Blandingen kommes i en smurt tærteform. Husk at tage vaniljestangen fra.
3. Rør smør og sukker sammen og tilsæt derefter æg.
4. Kom derefter resten af ingredienserne i og fordel blandingen oven på æblerne.
5. Bag ved 185 grader i 45 min.

Serverer med let pisket flødeskum, creme fraiche eller skyr.

img_4613

Vil se flere opskrifter med æble? Så prøv ovnbagt grød med sæsonens æbler, som kan spises til morgenmad eller som en eftermiddagssnack. Eller en æblechutney, som er god som tilbehør eller oven på en ostemad. Hvis det skal være en endnu en kage opskrift, så prøv mine æblemuffins.