IMG_1292Æblerne på træerne vokser sig større og større og er snart klar til brug. Hvad med at lave en æblechutney med et strejf af ingefær og en skarp eftersmag af chili. Denne chutney har både sødmen fra æblerne men også det stærke fra chili, som gør den velegnet til stort set alle typer af kød. Velbekomme!

Æblechutney
Ingredienser:
400 g æbler
Frisk ingefær (3-4 cm svarende til ca. 15 g)
2 spsk citronsaft
¼ dl æblecidereddike
1 tsk chiliflager
1 kanelstang
½ dl vand
1-2 tsk honning

Fremgangsmåde:
1. Skær æblerne i tern og skræl derefter ingefæren og riv den fint.
2. Bring æbler, ingefær, citronsaft, æbleeddike, chiliflager, kanel og vand i kog.
3. Tilsæt derefter honning og rør godt rundt. Lad det småkoge i ca. 10 min. under låg.
4. Smag til alt efter din smag om den skal være mere sur eller sød.
IMG_1285
IMG_1299