Kombinationen af fennikel med æble synes jeg er helt fantastisk og vendt i en lækker marinade, så bliver det næsten ikke bedre. Jeg har her toppet med mandler og emmentaler, men det kan du udskifte alt efter, hvad du har fx med parmesan, vesterhavsost og nødder som hasselnødder eller valnødder.
Serveren den sammen med eks. svinemørbrad, kotelet eller lign.
Æble og fennikelsalat med nødder og emmentaler (2 pers.)
Ingredienser:
1 fennikelknolde
½ æble
2 gulerødder
Marinade:
¼ dl olivenolie
1 tsk mayonnaise
1 spsk citronsaft
¼ tsk dijonsennep
2 tsk trøffelolie (kan undlades)
Salt og peber
Topping:
25 g mandler, der har været i ovnen
25 g groftrevet emmentaler
Persille til at toppe med.
Fremgangsmåde:
1. Snit fennikelknold, æble og gulerødderne i papirstynde skiver.
2. Rør marianden grundigt sammen og vend det sammen med fennikel, æble og gulerødderne. Lad det trække i 5 min.
3. Anret salaten toppet med hakkede mandler, revet emmentaler og persille.
Skriv et svar