Denne yoghurtkage er meget nem at lave og kan varieres alt afhængig af, hvad du lyster. Jeg er vild med smagskombinationen af blåbær og hvid chokolade, og derfor blev det lige de råvarer, jeg kom i denne kage. Men blåbærrene kan du skifte ud med andre typer af bær i løbet af sommeren, måske du er så heldig at have nogen ude i haven ;-) Andre typer af frugt som æble og pærer kan også skæres i tern og vendes i. Måske en efterårsvariant med æbler, vendt i kanelsukker, ville være et hit?

Kagen minder lidt om en cheesecake, dog er den lidt mere let i det, da den laves på en yoghurt med 1,5 % fedt. Denne er også uden en crunchy bund, som ofte også kendetegner en cheesecake.

Har du mod på flere yoghurtkager, så se også min yoghurtkage med rabarber og crumble. Helt klart en af mine favorit sommerkager! Den skal jeg også have prøvet bare med jordbær, når vi får danske jordbær i supermarkederne igen. Det ekstra knas på toppen gør det virkelig også endnu mere lækkert! 

Yoghurtkage med blåbær og hvid chokolade

Ingredienser:
400 g blåbær
100 g hvid chokolade
2 æg
100 g sukker
5 dl yoghurt naturel 1,5 % 
150 g hvedemel
2 tsk bagepulver
Lidt salt
50 g smør

Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen på 200 grader (traditionel ovn).
2. Pisk æg og sukker sammen til en lyst og luftigt. 
3. Rør yoghurten i dejen og sigt derefter mel, bagepulver og salt ned i dejen. 
4. Smelt smørret og rør det i vejen. 
5. Skyl blåbærrene og hak hvid chokolade groft. Vend det forsigtigt i dejen. 
6. Kom dejen i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter). 
7. Bag kagen i 15 min. ved 200 grader. Skru derefter temperaturen ned til 160 grader og bag kagen yderligere i 40-50 min. 
8. Afkøl kagen før den tages ud af formen. 

Find mere opskrifter med bær lige her:
Blondie med havtorn
Små jordbærtærter
Hvid brownie med blåbær