IMG_6455Den stod på kylling til aftensmad og tænkte om man ikke kunne forsøge at marinere det på en lidt anden måde. Vi forsøger os derfor her med det populære mejeriprodukt skyr samt en masse krydderier. Hertil en sprød blomkålscouscous som er en super god måde at få sine grøntsager på og smager dejligt i denne marinade. Velbekomme!

Skyrmarineret kylling med blomkålscouscous (2 pers.)
Ingredienser:
2 kyllingefileter
2 peberfrugt
1 rødløg

Marinade:
1 ½ dl skyr
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk karry
¼ tsk stødt muskatnød
¼ tsk stødt ingefær
2 fed hvidløg

Blomkålscouscous:
½ blomkål

Marinade:
3 spsk olivenolie
1 spsk riseddike
1 spsk dijon sennep
1 spsk citronsaft
Salt og peber

Fremgangsmåde:
Start med marinering af kylling:
1. Bland skyr med alle krydderierne og de knuste fed hvidløg og kom det i en frysepose.
2. Skær kyllingefileterne i passende størrelse tern til et grillspyd.
3. Kom kyllingeternene i posen og bind en knude på den. Læg den i køleskabet i min. 1 time.
4. Læg spyddene i blød i vand, så brænder de ikke under tilberedningen.

Hyg dig for en stund inden du går i gang med blomkålscouscous.
Blomkålscouscous:
1. Skær blomkål i små buketter (tag gerne stokken med også) og vask det grundt i et dørslag. Lad det afdryppe.
2. Kom blomkål i en minihakker og kør til det har en fin couscous konsistens. Kom det hele i en skål.
3. Rør marinaden sammen i en skål og hæld det ud over blomkålscouscous. Rør det godt rundt. Sæt på køl og gå i gang med kyllingen.

Fortsættelse af kylling:
5. Skær løg og peberfrugt i store tern.
6. Tag kødet op af marinanden. Sæt kødet på spyddene skiftevis kød, peberfrugt, løg osv.
7. Læg spyddene på en varm grillpande i ca. 3 min, vend dem og giv dem 3 min mere, eller til de er gennemstegte.
Server med grillspyddene sammen med blomkålscouscous.

IMG_6443_Fotor_Collage IMG_6438