IMG_0221Det herlige ved pirogger er, at de kan fyldes med lige netop de råvarer, du har i køleskabet. Jeg havde tilfældigvis rest fra en steg, som jeg ikke lige vidste hvad jeg skulle gøre med. Men den er nu kommet i fyldet her sammen med end masse andet grønt. Du kan bytte ud som du lyster eller fx tilføje feta.

Pirogger (16 stk)
Ingredienser:
Dej:
½ pk gær
4 ½ dl lunkent vand
2 tsk groft salt
½ dl olivenolie
100 g grahamsmel
50 g fuldkornsspeltmel
Ca. 500 g hvedemel

Fyld:
¼ spidskål
1 tsk olivenolie
100 g spinat (fra frost hvor vand er vredet fra)
100 g ærter
125 g kød (brug eks. en rest fra en steg)

Fremgangsmåde:
1. Start med at lave dejen. Smuldr gæren og rør den ud i lunkent vand. Tilsæt salt og olie.
2. Rør grahams- og fuldkornsmel i. Tilsæt derefter hvedemel lidt af gangen og ælt dejen sammen til den er glat og smidig. Ælt dejen 8-10 min!
3. Lad dejen hæve i ca. 45 min.
4. Så skal fyldet laves. Finsnit spidskål og svits det på panden i en tsk olie til det er brunet en smule og blødt (mindre stift i det).
5. Vrid vandet fra spinaten og bland nu alle ingredienser til fyldet i en skål.
6. Tag dejen ud på et let meldrysset bord og ælt dejen igen. Del den i to stykker og derefter i 8 dejklumper. Rul dem ud til små pandekager med en diameter på ca. 10-15 cm. Læg ca. en spsk fyld på midten af pandekagen og fold dejen sammen som fyldet. Luk kanten til med en gaffel, men lad der være et lille hul i lukningen så luften kan komme ud.
7. Læg piroggerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve ca. 20 min.
8. Pensle dem med sammenpisket æg og bag dem ved 200 grader i 20 min.

IMG_0223