Friske figner er i sæson lige nu, så hvorfor ikke lave en lille opskrift med dem. Jeg har her igen lavet ovnbagt grød med friske figner, da frugten også smager rigtig dejligt, når den lige er blevet bagt en smule. Jeg synes faktisk den bliver lidt blomme-agtig i sin smag, når den bliver bagt og det skal bestemt ikke forstås negativ. Til servering kan du toppe din lille muffin med skyr og kokosflager.

Friske figner er så smukke i dets farver og smager dejlig sødt. En frugt som vi sjælendt kan få i frisk udgave, så det er med at slå til, når de er her. Jeg har ofte også hørt at folk faktisk er i tvivl om man kan spise skrællen på dem. Og for lige at få en afklaring på det, man kan sagtens spise skrællen på friske figner! Så guf du bare løs :-)

Ovnbagt grød med friske figner
Ingredienser:
100 g havregryn
25 g mandler
25 g mørk chokolade
2 dl vand
1 tsk bagepulver
1 nip salt
2 æg (str. M/L)
2 spsk kokosmel
2 friske figner
Top med kokosflager til servering

Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen på 200 grader
3. Pisk æggene sammen og bland derefter havregryn, groft hakkede mandler og chokolade, vand, bagepulver og salt.
4. Smør fire forme med smør og fordel dejen i formen. Kom ½ frisk figen i midten af hver form med snitsiden opad.
5. Sæt formene i ovnen og bag dem ca. 25 min.

Flere udgaver af ovnbagt grød
Ovnbagt grød med banan, kokoschips og peanutbutter
Ovnbagt grød med rabarberkompot og dadler
Ovnbagt grød med sæsonens æbler