Billede af kandiseret ingefær

Kandiseret ingefær er måske ikke det de fleste spiser mest af, men jeg havde en helt masse ingefær som skulle bruges til noget. Jeg har aldrig prøvet af lave søde kandiserede ingefær før, så det skulle jeg prøve. Det blev til en sød snack, som man vidst også godt kan kalde for voksen slik, da den stadig har sin stærke og gennemtrængende smag, men med et knasende lag sukker uden på! Mhh det er ikke tosset. 

Flere søde snacks; Søde små bønne-bidder, Vandmelonsnack med pistacie

Billede af kandiseret ingefær

Ingefære-elskere

Det er en sød lille snack som går ud til folk, der kan lide ingefær, for trods at de små stykker er omringet af sukker, så får man stadig den stærke ingefær-smag, hvilket jeg synes er lækkert! Det søde med det stærke. 

Du kan nyde dem til aftenkaffen eller evt. give dem som en lille værtindegave i et lille glas eller en af de der bare-fordi-gaver, de skaber altid lidt ekstra glæde.  

Billede af kandiseret ingefær
Billede af kandiseret ingefær

Kandiseret ingefær

Ingredienser:
175 g frisk ingefær, skrællet
Vand

175 g sukker
½ dl kogevand

Fremgangsmåde:
1. Skræl ingefær, brug evt. kanten af en se ske. Det er nemt at fine en ”how-to”-video på youtube.
Det er kun den tynde brune skræl der skal af.
2. Skær tykke skiver på tværs af fibrene (ca. 0,5-1 cm). Det skal være denne størrelse så de ikke ender med at blive helt tørre. 
3. Kom ingefær-stykkerne i en kasserolle og hæld vand på til de er dækket. Kog dem i 35 min. 
4. Hæld vandet fra, men gem kogevandet. Vej ingefærstykkerne!
5. Kom ingefærstykkerne tilbage i kasserollen sammen med tilsvarende mængde sukker dvs. hvis du har 175 g ingefær efter det har kogt, skal du have tilsvarende 175 g sukker og hæld derefter ½ dl kogevand på. 
6. Bring indholdet i kog. Det skal koge i ca. 35 min. Rør i det ret ofte undervejs så sukkeret ikke brænder på. Det skal koge til vandet er væk. 
7. Når det er ved at være færdigt begynder sukkermassen at blive mere klistret og der kommer større bobler. Den sidste del af indkogningen skal deres røres konstant. Lige pludseligt er vandet fordampet væk 
8. Hæld grydens indhold i en sigte og ryst det overskydende sukker fra. Hæld det derefter på et stykke bagepapir og sorterer de kandiserede ingefær fra. Opbevar i lufttæt beholder. 

Billede af kandiseret ingefær