IMG_5956Et overskud af rigtig mange hvidløg + lang tid siden jeg har bagt brød blev derfor til disse hvidløgsflute med frisk persille. Jeg har tilføjet grahamsmel i dejen for at få lidt grovere meltype i, hvilket også er med til gøre flutet mættende og lidt mere kompakt. Jeg synes dog stadig at man kan finde luftighed i disse flute. Hvis du lyster kan du også blande andre friske krydderurter i, fx basilikum og dild.

Hvidløgsflute med frisk persille
Ingredienser:
2 dl vand
25 g gær
1 tsk salt
1 spsk olivenolie
3 fed hvidløg (2 store og 1 lidt mindre)
150 g hvedemel
100 g grahamsmel

Fremgangsmåde:
1. Kom lunkent vand i en skål og opløs gæren heri.
2. Tilsæt olie og salt.
3. Pil hvidløg og hak dem fint. Rør dem herefter i gærdejen
4. Bland hakkede persille med melet og rør det i lidt ad gangen. OBS: brug kun 195 g. til dejen og lad resten være. Det kan du bruge når den æltes ud på bordet efter hævningen.
5. Ælt dejen godt igennem og stil den tildækket til hævning i ca. 1 time.
6. Ælt dejen igennem på bordet strøget med lidt af resten af melblandingen. Del den i to dele.
Rul hver del til en pølse i bagepladens længde og stil flutene tildækkes til efterhævning i ca ½ time.
7. Rids med en skarp kniv skråt på langs i hvert flutes, pensl dem med vand og bag dem ved 250 grader alm ovn i 10 min på næstnederste rille. Dæmp varmen til 200 grader alm. ovn og bag dem derefter yderligere ca. 15 min til de er gyldenbrune og gennembagte.
IMG_5944