Så er vi godt på vej ind i den danske sommer og hvad er mere lækkert en let ret med fisk. Denne er dejlig let og passer godt til en aften, hvor der skal spises ude i haven. Krydderurterne kan du skifte ud, som du synes.

Tilberedning af fisken er i ovnen, hvor fisken er gemt inde i et stykke bagepapir. Temperatuen er kun på 160 grader, hvilket er den “gyldne” temperatur, når man tilbereder fisk. Det er tips, du altid kan tage med dig, når du tilbereder fisk, at ovnen må kun være på 160 grader, ellers vil det gå ind og ødelægge fedtstrukturen og blive for tørt. Det er selvfølgelig noget andet, hvis man arbejder med indbagt fisk i fx. butterdej, så må temperaturen gerne komme højere op. 

God sommer!

Hvid fisk med kryddertop

Ingredienser:

En hvid fisk filet
½ tsk dijon sennep
½ tsk honning
1 spsk frisk rosmarin
1 spsk frisk timian
1 spsk frisk purløg
10 finthakket mandler
Salt

Fremgangsmåde:
1. Dup din fisk let med køkkenrulle og læg den midt på et stykke bagepapir på en bradepande.
2. Bland sennep og honning i en lille skål og smør det ud på fisken.
3. Vask krydderurter, tør dem og hak dem i mindre stykker. Kom dem oven på fisken.
4. Fold bagepapiret over fisken og lav et skarp fold hele vejen rundt. Samme måde som denne opskrift.
5. Bag fisken ved 160 grader i ca. 13 min.
6. Mens fisken bager i ovnen hakkes mandlerne fint ristes på en tør pande sammen med chiliflager.
7. Tag fisk ud og drys med de hakkede mandler.
IMG_3202

Se flere lækre madbilleder på min Instagram-profil