IMG_6581Det er sæson for græskar og lige årstiden til en lækker varm suppe, når man har været udenfor i det efterhånden lidt kolde vejr. Denne suppe er meget nem og hurtigt at lave. Du kan smage den til som du ønsker, fx her med chili eller en anden gang lidt ingefær så suppen får lidt kant i smagen. God fornøjelse!

Hokkaidosuppe (4. pers.)
Ingredienser:
2 spsk olivenolie
1 rød peberfrugt
1 hokkaidogræskar
1 porre
400 g gulerødder
1-1 ½ dl vand eller grønsagsbouillon (tilføj mere væske når du blender den hvis du synes den skal være tynd)
1 dåse kokosmælk (light)
Chili (frisk eller pulver)
Citronsaft
Salt

Fremgangsmåde:
1. Skyl porre og vask gulerødderne. Skær dem begge i skiver.
2. Skær peberfrugt i strimler og sauter det hele ved svag varme, i olivenolie i en tykbundet gryde.
3. Vask grundigt imens hokkaidogræskarret og halver det. Fjern kernerne (Husk at gemme dem*) og skær hokkaidoen i store tern og kom den i gryden til grønsagerne. Sauter et par minutter og tilsæt væsken.
4. Kog til alt er mørt, ca. 20 minutter og blend den med en stavblender til den er nogenlunde glat og cremet.
5. Tilsæt kokosmælk og kog godt igennem.
6. Smag til med salt, citronsaft og chili (finthakket hvis friskt) samt evt. lidt frisk citronskal.

*Gem kernerne så du kan riste dem og bruge dem til snacks eller ovenpå suppen en anden gang. Se opskrift på ristede græskarkerne her.

IMG_6578