Grillet spidskål passer godt ind i grillsæsonen, som vi snart har gang i og her får du en idé til hvordan du også kan komme dine grøntsager på grillen og få en smagfuld oplevelse. Marinaden er afbalanceret i både det sure og det søde og passer godt til det sprøde kål. Serverer de kvarte kål som tilbehør til fx kød. God sommer!

Gode grøntsager på grillen

Er det stadig nyt for dig at smide grøntsager på grillen, så fortvivl ej! Her får du lige et par idéer til hvad du skal smide på grillen. Hvis det ikke lige skal være spidskål, så er blomkål og peberfrugt virkelig også lækkert at grille.
Du får det lækreste ud af blomkål på grillen ved at dele det på midten og skærer skiver indefra, så skiverne ligner træer. Så får du nemlig så meget overflade som muligt. Pensl skiverne med olie og læg dem på grillen. 

Som nævnt er peberfrugt også rigtig lækkert på grillen, da den får en dejlig sødme. Halvér peberfrugten på langs og fjern kernerne. Grill den med skindet nedad. Skindet vil blive helt sort, men det er meningen. Før du spiser peberfrugten, fjerner du det sorte skind. Skær evt. i mindre sikker og bland i en salat eller top med feta. 

Grillet spidskål
Tilbehør til 2 personer

Ingredienser:
½ spidskål
2 spsk olivenolie
2 tsk sennep
2 tsk honning
Salt
Tørret rosmarin

Fremgangsmåde:
1. Vask spidskål og tør det godt af. Del det halve spidskål over så du ender med to kvarte.
2. Bland olie, sennep, honning og salt sammen til en ensartet masse.
3. Smør blandingen ud på hver side af spidskålet (de to sider som er skåret).
4. Læg spidskål på grillen, først den ene side med olieblandingen og derefter den anden. Skift side når spidskålet har fået fine grillriller.
5. Drys dem med tørret rosmarin.IMG_3252

Flere idéer til grillede grøntsager, så prøv også grillede squash med feta – Virkelig så nemt og ret lækkert!