IMG_6135Lidt ekstra tid en af dagene her op til ferien, skulle helt klart bruges til at lave denne lækre granola. Granola er meget ala mysli og smager rigtig dejligt ovenpå lidt skyr eller yoghurt.
Der er egentligt rimelig frie tøjler i denne udgave, da du kan skifte ud i frø og kerne, som du har lyst til. Hvis du ligger inde med hasselnødder i stedet for mandler, kan de fx også sagtens bruges. Der er helt frit slag, så det er bare med at komme i køkkenet.

Granola
Ingredienser:
250 g æblemos (uden sukker), lav den evt. selv – det er super nemt!
½ tsk vaniljesukker
1 tsk kardemomme
2 tsk kanel
100 g grofthakkede mandler
25 g solsikkekerner
30 g græskarkerner
20 g kokosmel
1,5 dl havregryn

Fremgangsmåde:
1. Bland æblemos sammen med krydderierne.
2. Kom de hakkede mandler, kerner, havregryn og kokosmel ned i mosen og rør rundt. Hvis blandingen er for flydende så kom mere havregryn i.
3. Bred blandingen ud over bradepande belagt med bagepapir og bag det i ovnen ved 150 grader varmluft i 45-60 min – indtil det er gylden og tørt.
Rør i blandingen undervejs, så den ikke hænger for meget sammen.
4. Bør opbevares i en lufttæt beholder.

IMG_6134