Det er længe siden, jeg har lavet disse boller og havde en fridag den anden dag, så den skulle benyttes til det. Derudover synes jeg også, det er længe siden, jeg har bagt med HUSK, hvilket jo er super gode kostfibre til vores mave og fordøjelse. Derfor disse boller.
Jeg bruger dem som snackboller, da de er gode til at mætte den lille eftermiddagssult.
Indholdet kan du eksperimenterer lidt med, ligesom jeg selv har gjort, fx bytte gulerod ud med rødbede eller andet. Det er bare at prøve sig frem.
Jeg håber de også kan stille din lille eftermiddagssult.
Hvis du er interesseret i næringsindhold i dem, er der yderligere information længere nede på siden.

Fiberboller (9 boller)
Ingredienser:
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerne
2 revne æbler
1 stor reven gulerod
1 spsk kanel
1 tsk kardemomme
1 knivspids stødt ingefær
1 dl HUSK
Lidt vandIMG_6051

Fremgangsmåde:
1. Riv æbler og guleroden på den fine side på rivejernet
2. Blend hørfrø og solsikkekerne i en minihakker til det er helt fint mel.
3. Bland æbler, gulerod, hørfrø- og solsikkekernemel, krydderier og HUSK sammen. Tryk det det godt sammen til en dej. Hvis den ikke hænger helt sammen så tilsæt lidt vand indtil den samler sig.
4. Form bollerne og læg dem på en bageplade.
5. Bag bollerne i en forvarmet ovn på 160 grader i ca. 17-20 min.

Ernæringsmæssig indhold
En bolle indeholder ca. 108 kcal. Når du indtager en af disse boller får du ca. 8,3 g kostfibre, hvilket er ganske godt set i forhold til at de er et mellemmåltid. Den daglige anbefaling ligger på for kostfibre ligger på 25-30 g/d.
Kostfibre er gode til os bl.a. fordi, de virker mættende på os. Derudover antydes det også, at de forebygger mod cancer. IMG_6067