IMG_9859Perlespelt er et fiberrigt produkt, som kan bruges i både varme og kolde retter. Jeg har ofte brugt dem i en kold salat som denne. Spelten er cremet ind i tomatdressing med diverse krydderier, som du kan ændre eller tilsætte ekstra af alt efter din smag.

Cremede perlespeltsalat med radiser og ærter
Ingredienser:
2 dl perlespelt
1 bundt radiser
170 g ærter
3 spsk græskarkerner
1 spsk solsikkekerner

Dressing:
2 spsk tomat puré
Limesaft fra ½ lime
2 spsk kogende vand
3 spsk olivenolie
½ tsk stødt spidskommen
1 tsk timian
½ tsk stødt kardemomme
Salt og peber

Fremgangsmåde:
1. Kog perlespelt som anvist på pakken
2. Rist græskar- og solsikkekerner på en tør pande til de er gyldne.
3. Når perlespelt er kogt overhældes de med koldt vand (da det er til en kold salat)
4. Pisk alle ingredienser til dressingen sammen og smag til.
5. Vask radisserne og skær dem i tynde skiver.
6. Bland dressingen sammen med perlespelt. Tilsæt radisser og ærter og rør rundt. Drys med kerner.

IMG_9880