Butternut squash, synes jeg ofte, at jeg tilberede på samme måde, nemlig i tern og så ryger det i en salat fx sådan en som denne. Det smager også rigtig dejligt, og det er meget nemt! Men jeg tænkte, at jeg ville forsøge at tilberede det på en helt anden måde, nemlig bagt i næsten hel form og med fyld af bulgur og grøntkål, samt et æg på toppen. En anretning man kunne bruge på brunch bordet eller til en frokost. 

Bagt butternut squash med grønkål, bulgur og æg 2 personer Ingredienser: 1 butternut squash (kun den tykke ende med kerner) 1 håndfuld grønkål 2 æg Salt og peber 40 bulgur, kogt 1 spsk græskarkerner, ristede Fremgangsmåde: 1. Tænd ovnen på 180 grader, varmluft. 2. Skær butternut squashen over cirka på midten, så du ender med den nederste del med kerner. Halverer den og fjern kernerne. 3. Skær riller ned i squash-kødet, men ikke helt igennem. Skær evt. også lidt af bunden, så den står mere stabilt, på en bageplade beklædt med bagepapir. 4. Kom salt og peber på og bag dem i ovnen ca. 20-30 min. (afhængig af størrelsen) til de er næsten møre. 5. Kog bulgur, hvis du ikke har kogt den. 6. Ordne grønkål i mindre stykker og steg det hårdt af på panden i lidt olie. Krydr med salt og peber og bland med det kogte bulgur. 7. Kom det i bunden af de forbagte butternuts squash og hæld derefter ægget ned i hullet. Det kan være en hjælp evt. at slå ægget ud i en lille skål først, så det er nemmere at styre, når det skal ned i hullet. 8. Bag butternut shuashene videre i ca. 10-12 min, til æggene er færdige men stadig har en flydende blomme. 9. Top med ristede græskarkerner.

Man kan vidst godt sige at denne anretning kan bruges lidt som en ”reste-anretning”. Jeg havde nemlig en rest af bulgur og grønkål, og derfor blev det lige det som fyld, men jeg tænker at det sagtens kan erstattes af fx spinat og quinoa, eller hvad man lige har liggende. Ligeledes toppede jeg med ristede græskarkerner, men det kunne lige så godt være en cremet feta eller hytteost. Dog kan jeg anbefale lige at få lidt knas på toppen, da det ellers bliver meget blød i blød i konsistenerne. 

Billede af Bagt butternut squash med grønkål, bulgur og æg

Bagt butternut squash med grønkål, bulgur og æg
2 personer

Ingredienser:
1 butternut squash (kun den tykke ende med kerner)
1 håndfuld grønkål
2 æg
Salt og peber
Olie til pensling
40 bulgur, kogt
1 spsk græskarkerner, ristede

Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen på 180 grader, varmluft.
2. Skær butternut squashen over cirka på midten, så du ender med den nederste del med kerner. Halverer den og fjern kernerne. 
3. Skær riller ned i squash-kødet, men ikke helt igennem. Skær evt. også lidt af bunden, så den står mere stabilt, på en bageplade beklædt med bagepapir. 
4. Smør dem med lidt olie og kom salt og peber på og bag dem i ovnen ca. 20-30 min. (afhængig af størrelsen) til de er næsten møre.
5. Kog bulgur, hvis du ikke har kogt den. 
6. Ordne grønkål i mindre stykker og steg det hårdt af på panden i lidt olie. Krydr med salt og peber og bland med det kogte bulgur. 
7. Kom det i bunden af de forbagte butternuts squash og hæld derefter ægget ned i hullet. Det kan være en hjælp evt. at slå ægget ud i en lille skål først, så det er nemmere at styre, når det skal ned i hullet. 
8. Bag butternut shuashene videre i ca. 10-12 min, til æggene er færdige men stadig har en flydende blomme. 
9. Top med ristede græskarkerner.

Bagt butternut squash med grønkål, bulgur og æg 2 personer  Ingredienser: 1 butternut squash (kun den tykke ende med kerner) 1 håndfuld grønkål 2 æg Salt og peber 40 bulgur, kogt 1 spsk græskarkerner, ristede  Fremgangsmåde: 1. Tænd ovnen på 180 grader, varmluft. 2. Skær butternut squashen over cirka på midten, så du ender med den nederste del med kerner. Halverer den og fjern kernerne.  3. Skær riller ned i squash-kødet, men ikke helt igennem. Skær evt. også lidt af bunden, så den står mere stabilt, på en bageplade beklædt med bagepapir.  4. Kom salt og peber på og bag dem i ovnen ca. 20-30 min. (afhængig af størrelsen) til de er næsten møre. 5. Kog bulgur, hvis du ikke har kogt den.  6. Ordne grønkål i mindre stykker og steg det hårdt af på panden i lidt olie. Krydr med salt og peber og bland med det kogte bulgur.  7. Kom det i bunden af de forbagte butternuts squash og hæld derefter ægget ned i hullet. Det kan være en hjælp evt. at slå ægget ud i en lille skål først, så det er nemmere at styre, når det skal ned i hullet.  8. Bag butternut shuashene videre i ca. 10-12 min, til æggene er færdige men stadig har en flydende blomme.  9. Top med ristede græskarkerner.