Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er vild med at bruge råvarer, der er i sæson, og lige nu er det bl.a. græskar i forskellige arter, vi ser ude i supermarkederne. 
Jeg har i disse cookies brugt hokkaidogræskar. Den kender vi fleste, og den er nemt at håndtere. 

Dernæst har jeg også krydret dem med rosmarin, som de fleste også kender, dog bruger vi det ofte i det salte køkken. MEN jeg synes også, at det sagtens kan bruges i det søde køkken, da det giver et dejligt lille twist og harmonerer godt sammen med søde elementer. 

Cookiesene er ikke sprøde, som du er vant til, når du spiser cookies, men giv dem lige en chance alligevel, for de er virkelig gode og har lidt knas fra de hakkede nødder. 

Bløde græskarcookies
18-20 stk.

Ingredienser:
200 g græskar, revet (hokkaidogræskar)
150 g mandler
75 g sukker
75 g brun farin 
140 g smør
1 æg
Skal fra 1 øko citron 
100 g hvedemel
100 g havregryn
1 spsk sesamfrø
2-3 tsk tørret rosmarin + lidt til topping
1 tsk kardemomme
1 tsk bagepulver

Fremgangsmåde:
1. Riv græskarkødet på den grove side af rivejernet.
2. Hak mandlerne groft.
3. Pisk sukker, smør og æg. Rør citronskal heri. 
4. Bland havregryn, mel, sesamfrø, kardemomme, rosmarin og bagepulver i dejen.
5. Vend revet græskar og hakkede mandler i.  
6. Saml dejen med hænderne og lav små toppe af dejen, som sættes på en bageplade beklædt med bagepapir. Giv kagerne et lille tryk på toppen, så de bliver lidt flade og drys med lidt ekstra tørret rosmarin. 
7. Bag i forvarmet ovn ved 190 grader varmluftovn i 15-20 min. 
8. Lad kagerne afkøle på en bagerist.