Spaghettisquash er måske en ny grøntsag for dig? Den har den fantastiske egenskab, at når man bager den i ovnen med lidt olie og salt, kan man skrabe fine små spaghetti strimler og bruge til sin kødsauce eller i salater mm. 

Den tilhører græskarfamilien og bliver faktisk også kaldt spaghettigræskar. 

Jeg stiftede bekendtskab med den for nogle år siden, og jeg glæder mig hvert år til, at det bliver græskar-sæson, for så er den til at få igen i supermarkederne. 
Den kræver så lidt, foruden et par gode muller og forsigtighed når den skal åbnes, da den har en hård skal at komme igennem. Men derefter er det piv let! 

Salat med bagt spaghettisquash, rosenkål og cremet feta             
Tilbehør til 4 personer         

Ingredienser:
1 spaghettisquash
3-4 spsk olivenolie
Salt
2 fed hvidløg
200-300 g rosenkål (Jeg brugte dem fra frost)
100 g feta (fx. Puck)

Fremgangsmåde:
1. Vær forsigtig, når du skal åbne den. Den har en hård skal og svær at skære over. Men forsøg og få den delt i to. Fjern kernerne og placerer dem på en bageplade med bagepapir med skærefladen opad. 
2. Pensl med olie og drys med salt og presset hvidløg. 
3. Bag det i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 50 min. til det er blødt og lækkert og kan lave spaghetti. 
4. Når der er ca. 20 min tilbage af bagetiden, kommes rosenkål på en bageplade med bagepapir. Drys med olie og salt og bage dem med den resterende bagetid.
5. Find en gaffel frem og så skal du i gang med at skrabe smagfuld kød ud af din spaghettisquash.  
6. Bland dine spaghettisquash med de stegte rosenkål og top med feta.