Denne yoghurtkage er meget nem at lave og kan varieres alt afhængig af, hvad du lyster. Jeg er vild med smagskombinationen af blåbær og hvid chokolade, og derfor blev det lige de råvarer, jeg kom i denne kage. Men blåbærrene kan du skifte ud med andre typer af bær i løbet af sommeren, måske du er så heldig at have nogen ude i haven ;-) Andre typer af frugt som æble og pærer kan også skæres i tern og vendes i. 

Kagen minder lidt om en cheesecake, dog er den lidt mere let i det. Denne er også uden en crunchy bund, som ofte også kendetegner en cheesecake. Jeg vil dog helt sikkert prøve at eksperimentere med at lave den med andre bær og tilføje et crunchy element i form af en bund eller knas på toppen. Det har jeg ikke fundet ud af endnu ;-) 

Yoghurtkage med blåbær og hvid chokolade

Ingredienser:
400 g blåbær
100 g hvid chokolade
2 æg
100 g sukker
5 dl yoghurt naturel 1,5 % 
150 g hvedemel
2 tsk bagepulver
Lidt salt
50 g smør

Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen på 200 grader (traditionel ovn).
2. Pisk æg og sukker sammen til en lyst og luftigt. 
3. Rør yoghurten i dejen og sigt derefter mel, bagepulver og salt ned i dejen. 
4. Smelt smørret og rør det i vejen. 
5. Skyl blåbærrene og hak hvid chokolade groft. Vend det forsigtigt i dejen. 
6. Kom dejen i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter). 
7. Bag kagen i 15 min. ved 200 grader. Skru derefter temperaturen ned til 160 grader og bag kagen yderligere i 40-50 min. 
8. Afkøl kagen før den tages ud af formen.