Et hvidkål kan til tider være en træls grøntsag at komme igennem, men jeg har her lavet en simpel og cremet salat, som faktisk gør hvidkål dejlig spiselig. Det væsentlige, når man laver en salat som denne, ligger særligt i snittearbejdet. Nemlig få den skåret så fint som muligt og få din kål marineret i en smagfuld dressing. I denne salat har jeg lavet en cremet dressing, der giver en god fedme. Hertil friske skiver af æble hvilket giver noget sødme og friskhed til salaten. 

Cremet hvidkålssalat med frisk æble
Tilbehør til 4 personer

Ingredienser:
550 g hvidkål
1 æble

Æggecreme:
1 æg 
1,5 spsk mayonnaise
¼ tsk eddike fx hvidvinseddike eller æbleeddike
½ tsk salt

Topping:
1 håndfuld bredbladet persille 
1 håndfuld mynte
Ristede nødder

Fremgangsmåde:
Æggecreme:
1. Kom ægget i en lille kasserolle med koldt vand. Bring i kog, og lad det koge i ca. 3 min.
2. Skyl ægget i koldt vand, og pil det.
3. Blend ægget sammen med mayonnaise og æblecidereddike til en glat creme. Smag til med salt og evt. mere eddike. 


4. Snit hvidkål helt fint. 
5. Snit æblet i tynde skiver eller tern. 
6. Bland hvidkål med æggecremen og vend derefter æble i. 
7. Hak urterne og vend 2/3 af dem i salaten og gem resten af dem til topping sammen med hakkede ristede nødder.