Denne curry er meget enkel og nem at lave. På blot ca. 20 minutter har du en velsmagende ret, som endda også er fyldt med dejlig grønkål. Den passer helt perfekt til de kolde grå dage, hvor der skal hygges indendørs med dejlig mad. 

Linserne og speltkerner kan du selvfølgelig koge selv, men jeg valgte den nemme løsning og købte dem færdigkogt. Nogen gange skal det være nemt, og jeg må indrømme, at det er da lidt smart, at de kan købes klar til brug. 

Grønkålscurry med linser, speltkerner og frisk æble
4 pers. 

Ingredienser:
1 løg
2 cm ingefær
2 fed hvidløg
2 spsk. olie
2 tsk. stødt koriander
½ tsk. gurkemeje
2 spsk. garam masala
450 g frossen eller frisk grønkål
1 dl fløde 
2 dl grøntsagsboullion
2 dl creme fraiche 9 %
1 dåse grønne linser
70 g kogte speltkerner
Salt og friskkværnet peber
Hvidvinseddike  

Servering:
Sprøde kikærter eller andre ristede/saltede nødder
Friske æbletern
Frisk persille

Fremgangsmåde:
1. Pil og hak løget fint.
2. Pil hvidløg og riv det fint. Riv ingefær fint.  
3. Svits løg, hvidløg og ingefær i olie i en gryde.
4. Tilsæt alle krydderierne, og vend godt rundt. Lad dem riste med 2-3 min. 
5. Kom grønkålen (frisk eller optøet eller frossen), fløde og bouillon i gryden, og bring det i kog. Lad retten simre i 10 min., inden creme fraiche røres i saucen. 
6. Tilsæt dernæst kogte linser og/eller speltkerner.
7. Smag til med salt, peber og hvidvinseddike. Top med sprøde kikærter, små æbletern og frisk persille.